Наслов:

СУГЕСТИВНОСТ ВО ИЗРАЗОТ


Издадено на: 21.10.1987
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14637 | Страна: 9

Програма:
Варијации „Ла фолиа“ од Корели-Леонард, Соната „Ѓаволски трилер“ од Џузепе Тартини и Соната од Михајло Николовски.
Учесници:
Михаило Куфојанакис - виолина; пијано придружба: Весна Петрушевска-Јакимовска
Забелешка:
М.Куфојанакис виолина В.Петрушевска пијано

Клучни зборови:
1987 Бојан Ортаков Варијации Ла фолиа Весна Петрушевска-Јакимовска Ѓузепе Тартини Корели Леонард Михаило Куфојанакис Михајло Николовски Соната Соната Ѓаволски трилер

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат