Наслов:

ПРЕРАСНУВАЊЕ НА ТРАДИЦИЈАТА


Објавено на: 17.10.1987
Автор: Татјана Петковска
Периодика: Нова Македонија
Број: 14633 | Страна: 7

Програма:
„Легенда“ балет во еден чин од Т. Коган, „Мајсторот и Маргарита“ кореографска фантазија на тема од романот на М. Булгаков од А. Петров, „Потпоручникот Ромашов“ по мотивите на повеста на А. Куприн „Двобој“ од В. Гаврилин и „Дванаесеттата ноќ“ балет-комедија во два дела по мотивите на Шекспировата комедија од Г. Доницети.
Учесници:
Ленинградски театар за современ балет
Забелешка:
Ленинградски театар за модерен балет во МНТ

Клучни зборови:
Куприн Легенда Двобој Татјана Петковска Гаврилин Доницети Дванаесеттата ноќ 1987 Ленинградски театар за современ балет Коган Мајсторот и Маргарита Булгаков Петров Потпоручникот Ромашов

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат