Наслов:

ОВАЦИИ ЗА ИЛЈА ГРУБЕРТ


Издадено на: 21.08.1987
Автор: Б. Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14576 | Страна: 9

Програма:
2. Сонати за соло виолина од Ежен Исаи; 3. Дела од Моцарт, Прокофјев (Секстет на хебрејски теми), Остерц и Мартино.
Учесници:
1. Камерен оркестар од Горна Нормандија; диригент: Жан Пјер Берлинген; 2. Илја Груберт - виолина, СССР; 3. Камерен оркестар на РТВ Љубљана; диригент: Антон Нанут
Забелешка:
Охридско лето

Клучни зборови:
1987 Антон Нанут Бојан Ортаков Ежен Исаи Жан Пјер Берлинген Илја Груберт Камерен оркестар на РТВ Љубљана Камерен оркестар од Горна Нормандија Мартино Моцарт Остерц Охридско лето Прокофјев Секстет на хебрејски теми Сонати за соло виолина

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат