Наслов:

ИНТЕЛЕКТУАЛНА ЗРЕЛОСТ


Издадено на: 18.08.1987
Автор: Б. Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14573 | Страна: 9

Програма:
1. „Сликите на џуџето“ од Роберт Шуман, Соната за виола и пијано во f-moll оп. 120 бр. 1 од Јоханес Брамс и дела од Маре, Хумл и Фелд; 2. Соната во d-moll оп. 108 од Јоханес Брамс; 3. Дела од 15-ти и 16-ти век
Учесници:
1. Волфрам Крист - виола; Герхалд Опиц - пијано, Германија; 2. Стефан Миленковиќ - виолина; пијано придружба: Лидија Кајнацо, Србија; 3. Вокален ансамбл за стара музика „Про Канцио не Антика“, Велика Британија
Забелешка:
Охридско лето, концерти на Волфрам Крист и Герхалд Опиц од СР Германија; Стефан Миленковиќ

Клучни зборови:
1987 Бојан Ортаков Вокален ансамбл за стара музика Про Канцио не Антика Волфрам Крист Герхалд Опиц дела од 15-ти и 16-ти век Јоханес Брамс Лидија Кајнацо Маре Охридско лето Роберт Шуман Сликите на џуџето Соната во d-moll оп. 108 Соната за виола и пијано во f-moll оп. 120 бр. 1 Стефан Миленковиќ Фелд Хумл

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат