Наслов:

МУЗИЦИРАЊЕ НА БИС


Објавено на: 05.08.1987
Автор: Б. Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14560 | Страна: 10

Програма:
1. Соната за виолина и пијано бр. 8 оп. 5 од Арканџело Корели, Соната за виолина и пијано во G-dur оп. 78 бр. 1 од Јоханес Брамс, Соната за виолина и пијано од Михајло Николовски, „Размислувања“ од Петар Илич Чајковски и Интродукција и Рондо Капричиозо од Камиј Сен-Санс; 2. Полонези од Фредерик Шопен; 3. Стара духовна музика и дела на светогорски автори од 14-ти век
Учесници:
1. Михајло Куфојанакис - виолина; Весна Петрушевска-Јакимовска - пијано; 2. Икуко Ендо - пијано, Јапонија; 3. Драгослав-Павле Аксентиевиќ - тенор, Србија; ансамбл „Ренесанс“; 4. Марија Изабел Сиеверс - гитара, Аргентина
Забелешка:
Охридско лето за концерти на М.Куфојанакис и В.Петрушевска; Икуко Ендо пијано; Драгослав-Павле Аксентиевиќ тенор; Марија Исиеверс гитара

Клучни зборови:
Арканџело Корели Драгослав-Павле Аксентиевиќ Камиј Сен-Санс ансамбл Ренесанс Интродукција и Рондо-капричиозо Марија Изабел Сиеверс Охридско лето Соната за виолина и пијано бр. 8 оп. 5 Соната за виолина и пијано Соната за виолина и пијано во G-dur оп. 78 бр. 1 Михајло Куфојанакис Размислувања Икуко Ендо Стара духовна музика Петар Илич Чајковски 1987 светогорски автори од 14-ти век Фредерик Шопен Полонези Јоханес Брамс Бојан Ортаков Михајло Николовски Весна Петрушевска-Јакимовска

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат