Наслов:

ЗРЕЛ МУЗИЧКИ СОСТАВ


Издадено на: 31.07.1987
Автор: Б. Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14555 | Страна: 10

Програма:
1. „Серенада“ од Џоакино Росини, „Гавото на куклите“ од Пјетро Маскањи, Нонет од Мусио Клементи и Серенада оп. 44 од Антонин Дворжак; 2. Концерт во d-moll за камерен оркестар „Мадригалеско“ од Антонио Вивалди, Концерт за чембало и оркестар во f-moll од Јохан Себастијан Бах, „Стари танци“ од Властимир Николовски, Манхајмска симфонија бр. 1 во G-dur од Јан Вацлав Штамиц, три симфонии од Антонио Вивалди и „Шега“ од Арканџело Корели; 3. Дела од Франц Шуберт и Франц Лист.
Учесници:
1. Ансамбл за камерна музика „Карме“, Италија; 2. Младинскиот камерен оркестар; диригент: Фимчо Муратовски; Смиљак Исаковиќ - чембало; 3. Розарио Марцијано - пијано
Забелешка:
за концерти на ансамбл Карме; Младински камерен оркестар; пијанистка Розарио Марцијано

Клучни зборови:
1987 Ансамбл за камерна музика Карме Антонин Дворжак Антонио Вивалди Арканџело Корели Бојан Ортаков Властимир Николовски Гавото на куклите Јан Вацлав Штамиц Јохан Себастијан Бах Концерт во d-moll за камерен оркестар Мадригалеско Концерт за чембало и оркестар во f-moll Манхајмска симфонија бр. 1 во G-dur Младинскиот камерен оркестар Мусио Клементи Нонет Охридско лето Пјетро Маскањи Розарио Марцијано Серенада Серенада оп. 44 Смиљак Исаковиќ Стари танци три симфонии Фимчо Муратовски Франц Лист Франц Шуберт Џоакино Росини Шега

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат