Наслов:

ПОВЕЌЕСЛОЈНА ДИМЕНЗИЈА

КОН ПРАИЗВЕДБАТА НА КАНТАТАТА МРТВИТЕ ОД СИТЕ ВОЈНИ ОД ТОМА ПРОШЕВ СО МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ПОД ДИРИГЕНСТВО НА МИЛАН ФИРФОВ

Издадено на: 20.06.1987
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 14514 | Страна: 7

Програма:
Симфонија бр. 35 во D-dur „Хафнер“ од Волфганг Амадеус Моцарт и Кантата „Мртвите од сите војни“ од Тома Прошев
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Милан Фирфов; Милка Ефтимова - сопран; рецитатори: Костадинка Велковска и Ненад Стојановски; Хор на МБУЦ „Илија Николовски-Луј“

Клучни зборови:
1987 Волфганг Амадеус Моцарт кантата Мртвите од сите војни Костадин Костадиновски Костадинка Велковска Македонска филхармонија Милан Фирфов Милка Ефтимова Ненад Стојановски Симфонија бр. 35 во D-dur Тома Прошев Хафнер Хор на МБУЦ Илија Николовски-Луј

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат