Наслов:

ИСКЛУЧИТЕЛНО ДОБАР СОСТАВ

ЗА КОНЦЕРТОТ НА ДУВАЧКИОТ КВИНТЕТ КАНБЕРА ОД АВСТРАЛИЈА

Издадено на: 08.06.1987
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7423 | Страна: 9

Програма:
Дувачки квинтети од Вила-Лобос, Рајха и Нилзен, Транскрипција од детската пијано суита „Мојата мајка гуска“ од Равел и пет унгарски танци од седумнаесеттиот век од Фаркаш.
Учесници:
Дувачки квинтет „Канбера“, Австралија

Клучни зборови:
1987 Вила Лобос Владо Чучков Дувачки квинтет Канбера Мојата мајка гуска Нилзен пет унгарски танци од седумнаесеттиот век Равел Рајха Фаркаш

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат