Наслов:

КРАЈ БЕЗ БЛЕСОЦИ

ЗА АИДА СО ИНТЕРНАЦИОНАЛНА СОЛИСТИЧКА ЕКИПА

Издадено на: 02.06.1987
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7418 | Страна: 15

Програма:
Опера „Аида“ од Џузепе Верди
Учесници:
Тереза Мај, Евредика Филипович, Бруно Себастијан, Емил Јурашку, Корнелиу Соловастру; диригент: Ванчо Чавдарски

Клучни зборови:
1987 Аида Бруно Себастијан Ванчо Чавдарски Владо Чучков Евредика Филипович Емил Јурашку Корнелиу Соловастру Мајски оперски вечери Тереза Мај Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат