Наслов:

ОЧЕКУВАНА ЕРУПЦИЈА ОД ВООДУШЕВУВАЊА

ЗА КОНЦЕРТОТ НА СТЕФАН МИЛЕНКОВИЌ ВО МНТ

Издадено на: 26.05.1987
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7412 | Страна: 11

Програма:
Концерт за виолина и оркестар „Пролет“ од „Годишните времиња“ од Антонио Вивалди, Концерт за виолина и оркестар во E-dur од Јохан Себастијан Бах, Кончерто гросо бр. 12 од Арканџело Корели и „Егзодус“ од Ристо Аврамовски.
Учесници:
Камерен оркестар на РТС; диригент: Петар Јосифовски, Србија; Стефан Миленковиќ - виолина, Србија

Клучни зборови:
1987 Антонио Вивалди Арканџело Корели Владо Чучков Годишните времиња Егзодус Јохан Себастијан Бах Камерен оркестар на РТС Концерт за виолина и оркестар во E-dur Концерт за виолина и оркестар Пролет Кончерто гросо бр. 12 Петар Јосифовски Ристо Аврамовски Стефан Миленковиќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат