Наслов:

ВИСОКИ УМЕТНИЧКИ ДОСТРЕЛИ


Издадено на: 23.05.1987
Автор: Веселинка Бабамова
Периодика: Нова Македонија
Број: 14486 | Страна: 7

Програма:
Опера „Тоска“ од Џакомо Пучини
Учесници:
Миоара Кортес, Јонел Војнеаг, Висарион Хуцу; диригент: Антун Петрушиќ, Хрватска
Забелешка:
Аида, Мајски оперски вечери

Клучни зборови:
1987 Антун Петрушиќ Веселинка Бабамова Висарион Хуцу Јонел Војнеаг Мајски оперски вечери Миоара Кортес Тоска Џакомо Пучини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат