Наслов:

ПРЕФИНЕТИ ИЗВЕДБИ

ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, ПОД ДИРИГЕНТСТВО АЛВАРО КАСУТО И СОЛИСТОТ НА ВИОЛИНА ИЛЈА ГРУБЕРТ

Издадено на: 20.05.1987
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7407 | Страна: 15

Програма:
Концерт за виолина и оркестар бр. 1 од Дмитри Шостакович
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Алваро Касуто, Португалија; Илја Груберт - виолина, СССР

Клучни зборови:
1987 Алваро Касуто Владо Чучков Дмитри Шостакович Илја Груберт Концерт за виолина и оркестар бр. 1 Македонска филхармонија

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат