Наслов:

ЧУДЕСЕН СТАРТ

ЗА КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА И ПАЛЈАЧИ НА ОПЕРАТА ОД СКОПЈЕ

Издадено на: 13.05.1987
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7401 | Страна: 13

Програма:
Оперите „Кавалерија рустикана“ од Пјетро Маскањи и „Палјачи“ од Руџеро Леонкавало.
Учесници:
Анастасија Димитрова, Анастазија Низамова-Мухиќ, Симеон Гугуловски, Лидија Нацовска, Илија Црвенов, Искра Божиновска, Никола Гагов, Димитри Мариновски, Борис Трајанов; диригенти: Фимчо Муратовски и Јануш Пшибилски

Клучни зборови:
1987 Анастазија Низамова-Мухиќ Анастасија Димитрова Борис Трајанов Владо Чучков Димитри Мариновски Илија Црвенов Искра Божиновска Јануш Пшибилски Кавалерија Рустикана Лидија Нацовска Мајски оперски вечери Никола Гагов Палјачи Пјетро Маскањи Руџеро Леонкавало Симеон Гугуловски Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат