Наслов:

НОВО ВИДУВАЊЕ НА РОМЕО И ЈУЛИЈА


Издадено на: 06.05.1987
Автор: Љубомир Бранѓолица
Периодика: Вечер
Број: 7395 | Страна: 15

Програма:
Балет „Ромео и Јулија“ од Сергеј Прокофјев
Учесници:
Зоица Пуровска, Зоран Велевски, Екрем Хусеин, Владо Чанев, Тони Баталаков, Виолета Радовановиќ, Дончо Велковски, С. Шијаковиќ, М. Станковиќ, Н. Борсова, Р. Матевска, Вера Бранѓолица, Кокан Лашков, Јагода Сланева, Милорад Маринчевски, Александар Хаџиманов; диригент: Јануш Пшибилски; Мандолински оркестар на домот „25 Мај“

Клучни зборови:
1987 Александар Хаџиманов Вера Бранѓолица Виолета Радовановиќ Владо Чанев Дончо Велковски Екрем Хусеин Зоица Пуровска Зоран Велевски Јагода Сланева Јануш Пшибилски Кокан Лашков Љубомир Бранѓолица М. Станковиќ Мандолински оркестар на домот 25 Мај Милорад Маринчевски Н. Борсова Р. Матевска Ромео и Јулија С. Шијаковиќ Сергеј Прокофјев Тони Баталаков

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат