Наслов:

СВЕЧЕНА АТМОСФЕРА

ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, ДИРИГЕНТ АЛЕКСАНДАР ЛЕКОВСКИ

Издадено на: 27.04.1987
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7389 | Страна: 9

Програма:
Два концерти за две пијана и гудачи од Јохан Себастијан Бах, аранжман на „Аве Марија“ за две пијана и осум раце од Бах/Гуно и Симфонија во g-moll од Волфганг Амадеус Моцарт.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Александар Лековски; солисти на пијано: Снежана Пановска, Арбо Валдма, Душан Трбојевиќ и Саша Стефановиќ.

Клучни зборови:
1987 Аве Марија Александар Лековски Арбо Валдма Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Гуно Два концерти за две пијана и гудачи Душан Трбојевиќ Јохан Себастијан Бах Македонска филхармонија Саша Стефановиќ Симфонија во g-moll Снежана Пановска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат