Наслов:

АВТОРСКА СОНАТНА ВЕЧЕР


Издадено на: 07.04.1987
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7372 | Страна: 15

Програма:
1. Увертира „Хебриди“, Концерт за виолина и оркестар и Симфонија бр. 4 од Феликс Менделсон; 2. Суита и Соната за труба и пијано од Благоја Ангеловски, Пијано сонатина и Соната за пијано бр. 2 од Димитрије Бужаровски и Рапсодија во сино од Џорџ Гершвин.
Учесници:
1. Македонска филхармонија; диригент: М. Јановски; Радослава Медле - виолина, БиХ; 2. Благоја Ангеловски - труба; Димитрије Бужаровски - пијано
Забелешка:
македонска филхармонија, диригент М. Јановски

Клучни зборови:
1987 Благоја Ангеловски Владо Чучков Димитрије Бужаровски Јановски Концерт за виолина и оркестар Македонска филхармонија Пијано сонатина Радослава Медле Рапсодија во сино Симфонија бр. 4 Соната за пијано бр. 2 Соната за труба и пијано Суита Увертира Хебриди Феликс Менделсон Џорџ Гершвин

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат