Наслов:

ПРИЈАТНО ОСВЕЖУВАЊЕ

ПО ПРЕМИЕРНАТА ИЗВЕДБА НА ДВАТА БАЛЕТА ИЛО ТЕМПОРА ОД С. ПРОКОФЈЕВ И АД АБСУРДУМ ОД О. МЕСИЕН

Издадено на: 21.03.1987
Автор: Татјана Петковска
Периодика: Нова Македонија
Број: 14425 | Страна: 7

Програма:
Балет „Ило темпора“ од Сергеј Прокофјев и балет „Ад апсурдум“ од Оливие Месјен.
Учесници:
Зоица Пуровска, Зоран Велевски, Јагода Сланева, Елена Спасевска, Душанка Николиќ

Клучни зборови:
1987 Ад апсурдум Балет Душанка Николиќ Елена Спасевска Зоица Пуровска Зоран Велевски Ило темпора Јагода Сланева Оливие Месјен Сергеј Прокофјев Татјана Петковска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат