Наслов:

НЕПРИФАТЛИВ ЕСТЕТСКИ ПРИОД

ЗА КОНЦЕРТОТ НА ПИЈАНИСТИЧКОТО ДУО ХАЏИ ГЕОРГИЕВА-КОРОЉОВ

Издадено на: 06.03.1987
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7345 | Страна: 11

Програма:
Две фуги од Јохан Себастијан Бах, Рондо оп. 73 од Фредерик Шопен и „Визни на Аминот“ од Оливие Месијен.
Учесници:
Пијано дуо: Хаџи Георгиева-Корољов

Клучни зборови:
1987 Визни на Аминот Владо Чучков Две фуги Евгениј Корољов Јохан Себастијан Бах Љупка Хаџи-Георгиева Оливие Месијен Рондо оп. 73 Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат