Наслов:

ВИСОКО ПРОФЕСИОНАЛНО УМЕЕЊЕ


Издадено на: 04.03.1987
Автор: Снежана Пановска
Периодика: Нова Македонија
Број: 14408 | Страна: 10

Програма:
Сонати од Волфганг Амадеус Моцарт, Соната во B-dur „Апасионата“ од Лудвиг ван Бетовен, Соната во b-moll и „Револуционерна полонеза“ во As-dur од Фредерик Шопен.
Учесници:
Александар Сердар - пијано, Србија
Забелешка:
концерт на Александар Сердар пијано во КИЦ

Клучни зборови:
1987 Александар Сердар Волфганг Амадеус Моцарт Лудвиг ван Бетовен Револуционерна полонеза во As-dur Снежана Пановска Соната Соната во B-dur Апасионата Соната во b-moll Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат