Наслов:

ДВЕ ИСПОЛНУВАЧКИ ГЕНЕРАЦИИ


Издадено на: 02.03.1987
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7341 | Страна: 7

Програма:
1. Дивертименто во D-dur од Јозеф Хајдн, Балада и серенада од Јозеф Сук, фрагменти од операта „Порги и бес“ од Џорџ Гершвин, транскрипција на „Месечевата светлина“ и „Минстрел“ од Клод Дебиси, „Нигун“ од Ернест Блох и Соната оп. 40 од Дмитри Шостакович; 2. Сонати од Моцарт, Бетовен и Шопен.
Учесници:
1. Станислав Аполин - виолончело, Чешка; пијано придружба: Јасминка Чакар; 2. Александар Сердар - пијано, Србија
Забелешка:
за концерт на Станислав Аполин, чело од Прага; за рецитал на Александар Сердар пијано

Клучни зборови:
1987 Александар Сердар Балада и серенада Бетовен Владо Чучков Дивертименто во D-dur Дмитри Шостакович Ернест Блох Јасминка Чакар Јозеф Сук Јозеф Хајдн Клод Дебиси Минстрел Моцарт Нигун Соната оп. 40 Станислав Аполин транскрипција на Месечевата светлина фрагменти од операта Порги и бес Џорџ Гершвин Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат