Наслов:

СТРАСТВЕНО…АНГАЖИРАНО…СВОЕГЛАВО

ЗА СОЛИСТИЧКИОТ КОНЦЕРТ НА ПИЈАНИСТКАТА БИЛЈАНА КОНЕСКА

Објавено на: 16.02.1987
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7329 | Страна: 9

Програма:
Соната во h-moll од Јозеф Хајдн, Сонатина од Гоце Коларовски и Соната во b-moll од Фредерик Шопен.
Учесници:
Билјана Конеска - пијано

Клучни зборови:
Владо Чучков Фредерик Шопен Јозеф Хајдн Сонатина Соната во h-moll Соната во b-moll 1987 Билјана Конеска Гоце Коларовски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат