Наслов:

КОНТИНУИРАН РАСТЕЖ

ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, СОЛИСТИ МАРИЈА СТРЕЗОВА И ИГОР ПЕТРУШЕВСКИ

Издадено на: 29.01.1987
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7314 | Страна: 11

Програма:
Концерт за виолина и оркестар од Јохан Себастијан Бах, Концерт за пијано и оркестар во Es-dur од Франц Лист.
Учесници:
Македонска филхармонија; Марија Стрезова - пијано; Игор Петрушевски - виолина

Клучни зборови:
1987 Владо Чучков Игор Петрушевски Јохан Себастијан Бах Концерт за виолина и оркестар Концерт за пијано и оркестар во Ес дур Македонска филхармонија Марија Стрезова Франц Лист

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат