Наслов:

ВО ЕДЕН ЗДИВ

КОН КОНЦЕРТОТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР НА РТВ СКОПЈЕ, ДИРИГЕНТ ПЕТАР ЈОСИФОВСКИ

Објавено на: 31.10.1986
Автор: Димче Николески
Периодика: Нова Македонија
Број: 14288 | Страна: 10

Програма:
„Суита“ од Стојан Стојков, Концерт за труба од Љубомир Бранѓолица, „Егзодус“ од Ристо Аврамовски и „Записи“ од Михајло Николовски.
Учесници:
Камерен оркестар на РТВ; диригент: Петар Јосифовски; солист: Љубен Димкаревски - труба

Клучни зборови:
Стојан Стојков Ристо Аврамовски Камерен оркестар на РТВ Денови на македонска музика Димче Николески 1986 Петар Јосифовски Љубомир Бранѓолица Љубен Димкаревски Суита Концерт за труба Михајло Николовски Егзодус Записи

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат