Наслов:

ВОЗБУДЛИВА ЦЕЛИНА

КОН ИЗВЕДБАТА НА КАРМИНА КРЛЕЖИЈАНА СО АНСАМБЛОТ НА БАЛЕТОТ ПРИ ХНК ВО ЗАГРЕБ ВО МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР

Издадено на: 25.10.1986
Автор: Татјана Петковска
Периодика: Нова Македонија
Број: 14282 | Страна: 7

Програма:
Балет „Кармина Крлежијана“ од Мирослав Шпаремблек
Учесници:
Балет при ХНК, Хрватска; солисти: Лидија Мила - Миловац, Маја Србјеновиќ - Турку, Споменка Круниќ, Остаја Јањани, Александар Лукианов, Штефан Фуријан, Лидија Херцег, Татјана Карловиќ, Снежана Перковиќ, Долорес Понгарац; драмски актер: Божидар Бобан

Клучни зборови:
1986 Александар Лукианов Балет при ХНК Божидар Бобан Долорес Понгарац Кармина Крлежијана Лидија Мила - Миловац Лидија Херцег Маја Србјеновиќ - Турку Мирослав Шпаремблек Остаја Јањани Снежана Перковиќ Споменка Круниќ Татјана Карловиќ Татјана Петковска Штефан Фуријан

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат