Наслов:

ВРВНО МАЈСТОРСТВО

КОН НАСТАПОТ НА МОСКОВСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ВО МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР ВО СКОПЈЕ

Објавено на: 06.09.1986
Автор: Снежана Пановска
Периодика: Нова Македонија
Број: 14233 | Страна: 7

Програма:
Класична симфонија од Сергеј Прокофјев, Симфонија бр. 6 до Дмитри Шостакович, Рококо варијации од Петар Илич Чајковски и Валцер од Морис Равел.
Учесници:
Московска филхармонија; диригент: Дмитриј Китаенко; солист: Александар Рудин - виолончело, СССР

Клучни зборови:
Симфонија бр. 6 Московска филхармонија Валцер 1986 Снежана Пановска Петар Илич Чајковски Дмитриј Китаенко Класична симфонија Александар Рудин Сергеј Прокофјев Морис Равел Рококо варијации Дмитри Шостакович

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат