Наслов:

МАЈСТОРСТВО НА СВЕТСКО РАМНИШТЕ

ЗА ГОСТУВАЊЕТО НА СИМФОНИСКИОТ ОРКЕСТАР НА МОСКОВСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ВО МАКЕДОНСКИТО НАРОДЕН ТЕАТАР ВО СКОПЈЕ

Објавено на: 03.09.1986
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7190 | Страна: 15

Програма:
Рококо варијации од Петар Илич Чајковски, „Валс“ од Морис Равел, Класична симфонија од Сергеј Прокофјев, Симфонија бр. 6 од Дмитри Шостакович.
Учесници:
Московска филхармонија; диригент: Дмитриј Китаенко; солист: Александар Рудин - виолончело

Клучни зборови:
Морис Равел Рококо варијации Дмитри Шостакович Симфонија бр. 6 Московска филхармонија Валс Владо Чучков 1986 Дмитриј Китаенко Петар Илич Чајковски Александар Рудин Класична симфонија Сергеј Прокофјев

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат