Наслов:

НЕЗАБОРАВНА СРЕДБА


Издадено на: 22.08.1986
Автор: Горјан Коруновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 14218 | Страна: 10

Програма:
Соната во D-dur од Георг Фридрих Хендл, Соната во A-dur од Цезар Франк, Соната од Фридлин, 4 прелудиуми од Дмитри Шостакович, Валцер-скерцо од Петар Илич Чајковски и Цигански напеви од Пабло де Сарасате. Коледарски песни од Бенџамин Бритн, Мусандра од Тома Прошев, Елегија од Деспучи, Гурбетчиска од Властимир Николовски и дела од Субито и Куљериќ.
Учесници:
Валериј Климов - виолина, СССР; Јуриј Смирнов - пијано, СССР, Хор „Колегиум музикум“, Србија; диригент: Даринка Матиќ-Маровиќ, Србија
Забелешка:
кон концертите на Валериј Климов, виолина и Јуриј Смирнов, пијано од СССР; хорот Колегиум Музикум од Белград, Охридско лето

Клучни зборови:
1986 4 прелудиуми Бенџамин Бритн Валериј Климов Валцер-Скерцо Властимир Николовски Георг Фридрих Хендл Горјан Коруновски Гурбетчиска Даринка Матиќ-Маровиќ Деспучи Дмитри Шостакович Елегија Јуриј Смирнов Колегиум музикум Коледарски песни Куљериќ Мусандра Охридско лето Пабло де Сарасате Петар Илич Чајковски Соната Соната во D-dur Соната во А дур Субито Тома Прошев Фридлин Цезар Франк Цигански напеви

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат