Наслов:

НА ВИСОКО РАМНИШТЕ

КОН КОНЦЕРТОТ НА КСЕНИЈА ЈАНКОВИЌ-ВИОЛОНЧЕЛО ВО ПИЈАНО ПРИДРУЖБА НА НАДА КЕЦМАН

Објавено на: 20.08.1986
Автор: Горјан Коруновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 14216 | Страна: 9

Програма:
Соната за виолончело и пијано од Клод Дебиси, Шест народни танци од Мануел де Фаља и Соната оп. 7 од Рихард Штраус.
Учесници:
Ксенија Јанковиќ - виолончело; пијано придружба: Нада Кецман

Клучни зборови:
Соната за виолончело и пијано Охридско лето Нада Кецман 1986 Горјан Коруновски Ксенија Јанковиќ Шест народни танци Соната оп. 7 Клод Дебиси Рихард Штраус Мануел де Фаља

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат