Наслов:

НИШТО НОВО

КОН НАСТАПИТЕ НА ПИЈАНИСТОТ РУДОЛФ КЕРЕР ОД СССР И СЛОВЕНЕЧКИОТ ОКТЕТ ОД ЉУБЉАНА

Издадено на: 07.08.1986
Автор: Горјан Коруновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 14203 | Страна: 8

Програма:
Полонеза во As-dur и 24 прелудиуми од Фредерик Шопен и Унгарска рапсодија оп. 12 од Франц Лист.Дела од Грачанинов, Шофкен де Пре, Монтеверди, Бах, Моцарт, Чајковски и др., како и „Болен ми лежи Миле Поп-Јорданов“.
Учесници:
Рудолф Керер - пијано, СССР, Словенечки октет, Словенија

Клучни зборови:
1986 24 прелудиуми Бах Болен ми лежи Миле Поп-Јорданов Горјан Коруновски Грачанинов Монтеверди Моцарт Охридско лето Полонеза во As-dur Рудолф Керер Словенечки октет Унгарска рапсодија оп. 12 Франц Лист Фредерик Шопен Чајковски Шофкен де Пре

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат