Наслов:

СКРОМНИ МУЗИЧКИ ВЕЧЕРИ


Издадено на: 02.08.1986
Автор: Горјан Коруновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 14198 | Страна: 6

Програма:
„Импровизација“ од Луис Обер, „Големите потпури“ на тема од Росини од Молино, Дует во G-dur од Грањани и Три концертни полонези и варијации од Џулијани. Соната оп. 12 во D-dur од Лудвиг ван Бетовен, Италијанска суита од Игор Стравински, Соната во A-dur од Цезар Франк и Соната за виолина и пијано од Стојан Стојков.
Учесници:
Дуо гитари Бокино-Гидони, Италија, Благоја Димчевски - виолина; пијано придружба: Ивета Димчевска
Забелешка:
за концерти на дуо Бокино-Гидони од Италија, Благоја Димчевски со Ивета Димчевска, Охридско лето

Клучни зборови:
1986 Благоја Димчевски Големите потпури на тема од Росини Горјан Коруновски Грањани Дует во G-dur Дуо гитари Бокино-Гидони Ивета Димчевска Игор Стравински Импровизација Италијанска суита Лудвиг ван Бетовен Луис Обер Молино Охридско лето Соната во А дур Соната за виолина и пијано Соната оп. 12 во D-dur Стојан Стојков Три концертни полонези и варијации Цезар Франк Џулијани

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат