Наслов:

ИНТЕРЕСНО, НЕСЕКОЈДНЕВНО, ДРАМАТИЧНО


Издадено на: 01.08.1986
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7162 | Страна: 9

Програма:
Полонеза во As-dur, Ноктурно во b-moll и 24 прелудиуми оп. 28 од Фредерик Шопен и „Погребен марш“, „Сонет по Петрарка“ и Унгарска рапсодија бр. 12 од Франц Лист.
Учесници:
Рудолф Керер - пијано, СССР
Забелешка:
за концертот на Рудолф Керер, пијано

Клучни зборови:
1986 24 прелудиуми оп. 28 Владо Чучков Ноктурно во b-moll Погребен марш Полонеза во As-dur Рудолф Керер Сонет по Петрарка Унгарска рапсодија бр. 12 Франц Лист Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат