Наслов:

ПРЕКРАСНА МУЗИЧКА ВЕЧЕР

КОН НАСТАПОТ НА ЕЛЕНА ОБРАСЦОВА, МЕЦОСОПРАН ОД СССР СО ПИЈАНО ПРИДРУЖБА НА ВАЖА ЧАЧАВА НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Издадено на: 29.07.1986
Автор: Снежана Пановска
Периодика: Нова Македонија
Број: 14194 | Страна: 9

Програма:
Соло песни од Петар Илич Чајковски, Едвард Григ, Сергеј Рахманинов и Енрико Гранадос.
Учесници:
Елена Обрасцова - мецосопран, СССР; пијано придружба: Важа Чачава

Клучни зборови:
1986 Важа Чачава Едвард Григ Елена Обрасцова Енрико Гранадос Охридско лето Петар Илич Чајковски Сергеј Рахманинов Снежана Пановска

Оригинален извадок: