Наслов:

КОНЦЕРТЕН ЧЕКОР НАПРЕД

ЗА КОНЦЕРТОТ НА ВИОЛИНИСТОТ БЛАГОЈА И ПИЈАНИСТКАТА ИВЕТА ДИМЧЕВСКИ

Издадено на: 29.07.1986
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7159 | Страна: 9

Програма:
Соната во A-dur од Цезар Франк, Соната оп. 12 бр. 1 од Лудвиг ван Бетовен, Соната од Стојан Стојков и „Италијанска суита на тема од Перголези“ од Игор Стравински.
Учесници:
Благоја Димчевски - виолина, Ивета Димчевски - пијано

Клучни зборови:
1986 Благоја Димчевски Владо Чучков Ивета Димчевски Игор Стравински Италијанска суита на тема од Перголези Лудвиг ван Бетовен Соната Соната во А дур Соната оп. 12 бр. 1 Стојан Стојков Цезар Франк

Оригинален извадок: