Наслов:

ИНТЕРЕСЕН КОНЦЕРТЕН ДОПИР

ЗА КОНЦЕРТОТ НА ИТАЛИЈАНСКИОТ БАРОКЕН АНСАМБЛ ОД РИМ

Издадено на: 28.07.1986
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7158 | Страна: 7

Програма:
Интермецо „Ливиета и Траколо“ од Џовани Батиста Перголези и интермецо „Арлекинада“ од Антонио Салиери.
Учесници:
Италијански барокен ансамбл од Рим; диригент: Лучијане Беторини, Италија; солисти: Марија Луиза Карбони, Марија Луиза Зери, Винченцо Сансо, Кармело Карузо

Клучни зборови:
1986 Антонио Салиери Винченцо Сансо Владо Чучков интермецо Арлекинада Интермецо Ливиета и Траколо Италијански барокен ансамбл од Рим Кармело Карузо Лучијане Беторини Марија Луиза Зери Марија Луиза Карбони Охридско лето Џовани Батиста Перголези

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат