Наслов:

КОМПЛЕТНО ДОЖИВУВАЊЕ


Објавено на: 26.07.1986
Автор: Татјана Петковска
Периодика: Нова Македонија
Број: 14191 | Страна: 6

Програма:
Балет „Дубровничка легенда“ од Љубомир Бранѓолица
Учесници:
Зоица Пуровска, Зоран Велевски, Тања Вуисиќ, Александар Хаџиманов, Екрем Хусеин, Чанев, Спасевска, Давидовски, Рамадани, Столевски, Илиевски, Велевски, Момировска, Божинов; диригент: Игор Гјадров
Забелешка:
за изведбата на Дубровачка легенда од Љ.Бранѓолица на Охридско лето

Клучни зборови:
1986 Александар Хаџиманов Божинов Велевски Давидовски Дубровничка легенда Екрем Хусеин Зоица Пуровска Зоран Велевски Игор Гјадров Илиевски Љубомир Бранѓолица Момировска Охридско лето Рамадани Спасевска Столевски Тања Вуисиќ Татјана Петковска Чанев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат