Наслов:

СКРОМНИ И БЛЕДИ ИЗВЕДБИ

ЗА КОНЦЕРТОТ НА МЕЛБУРШКОТО ДУО ВО СОСТАВ АНДРЕ ХЕЏЕС ВИОЛИНА И ДОНАЛД ТОРНТОН ПИЈАНО ОД АВСТРАЛИЈА

Издадено на: 25.07.1986
Автор: В. Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7156 | Страна: 9

Програма:
„Шест популарни шпански игри“ од Мануел де Фаља, Соната во B-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Соната во D-dur оп. 12 од Лудвиг ван Бетовен и Соната од Клод Дебиси.
Учесници:
Мелбурншко дуо: Андре Хеџес - виолина и Доналд Торнтон - пијано, Австралија

Клучни зборови:
1986 Андре Хеџес Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Доналд Торнтон Клод Дебиси Лудвиг ван Бетовен Мануел де Фаља Мелбурншко дуо Охридско лето Соната Соната во B-dur Соната во D-dur оп. 12 Шест популарни шпански игри

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат