Наслов:

КАРМЕН НА НАШАТА ФАНТАЗИЈА


Издадено на: 23.07.1986
Автор: Г. Коруновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 14188 | Страна: 10

Програма:
Опера „Норма“ од Винченцо Белини, Опера „Кармен“ од Жорж Бизе
Учесници:
Анастасија Димитрова, Бранимир Стевановиќ, Анастазија Мухиќ, Никола Гагов; диригент: Александар Лековски, Елена Обрасцова, Владимир Богачов; диригент: Алгис Журајтис
Забелешка:
кон изведбите на оперите Кармен и Норма

Клучни зборови:
1986 Алгис Журајтис Александар Лековски Анастазија Мухиќ Анастасија Димитрова Бранимир Стевановиќ Винченцо Белини Владимир Богачов Горјан Коруновски Елена Обрасцова Жорж Бизе Кармен Никола Гагов Норма Охридско лето

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат