Наслов:

ПРАЗНИК НА ОПЕРСКАТА МУЗИКА

ПО ПРЕТСТАВАТА КАРМЕН ВО ДОМОТ НА КУЛТУРАТА

Издадено на: 21.07.1986
Автор: Ц. Зојчевска
Периодика: Вечер
Број: 7152 | Страна: 7

Програма:
Опера „Кармен“ од Жорж Бизе
Учесници:
Елена Обрасцова, Владимир Богачов; Оркестар на Операта на МНТ; диригент: Алгис Журајтис, СССР
Забелешка:
Охридско лето

Клучни зборови:
1986 Алгис Журајтис Владимир Богачов; Оркестар на Операта на МНТ Елена Обрасцова Жорж Бизе Зојчевска Кармен Охридско лето

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат