Наслов:

РАЗЕДИНЕТ ЗВУК


Издадено на: 18.07.1986
Автор: Горјан Коруновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 14183 | Страна: 10

Програма:
Концерт во E-dur за виолина и оркестар од Јохан Себастијан Бах, „Старински арии и танци“ од Оторино Респиги, Едноставна симфонија од Бенџамин Бритн и „Мајка себидна“ од Стојан Стојков.
Учесници:
Камерен оркестар на РТС; диригент: Младен Јагушт; солисти: Јован Колунџија - виолина, Србија; Емилија Аврамовска - сопран

Клучни зборови:
1986 Бенџамин Бритн Горјан Коруновски Едноставна симфонија Емилија Аврамовска Јован Колунџија Јохан Себастијан Бах Камерен оркестар на РТС Концерт во E-dur за виолина и оркестар Мајка себидна Младен Јагушт Оторино Респиги Охридско лето Старински арии и танци Стојан Стојков

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат