Наслов:

СВЕЖ КОНЦЕРТ


Издадено на: 08.06.1986
Автор: Горјан Коруновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 14143 | Страна: 9

Програма:
Концерт за пијано и оркестар во b-moll од Петар Илич Чајковски и Симфонија бр. 4 од Антонин Дворжак.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Зорица Митев, Србија; солист: Јовица Каровски - пијано
Забелешка:
Македонска филхармонија, диригентка Зорица Митев, солист Јовица Каровски

Клучни зборови:
1986 Антонин Дворжак Горјан Коруновски Зорица Митев Јовица Каровски Концерт за пијано и оркестар во b-moll Македонска филхармонија Петар Илич Чајковски Симфонија бр. 4

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат