Наслов:

ПРИЈАТНО ИЗНЕНАДУВАЊЕ


Издадено на: 25.05.1986
Автор: Г. Коруновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 14129 | Страна: 10

Програма:
Предигра кон операта „Севилскиот берберин“ од Џоакино Росини, Концерт за контрабас и оркестар во Es-dur од Карл Дитерс фон Дитерсдорф и Симфонија бр. 8 од Лудвиг ван Бетовен.Предигра кон операта „Волшебниот стрелец“ од Карл Марија фон Вебер, „Кредо“ за хор и оркестар од Антонио Вивалди и Симфонија бр. 1 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Александар Вуиќ; солист: Томислав Трпковски - контрабас, Хор и Симфониски оркестар при ФМУ и МБУЦ; диригент: Фимчо Муратовски
Забелешка:
Македонска филхармонија, диригент Александар Вуиќ, хор и симфониски оркестар од ФМУ и МБУЦ

Клучни зборови:
1986 Александар Вуиќ Антонио Вивалди Горјан Коруновски Карл Дитерс фон Дитерсдорф Карл Марија фон Вебер Концерт за контрабас и оркестар во Es-dur Кредо Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Предигра кон операта Волшебниот стрелец Предигра кон операта Севилскиот берберин Симфонија бр. 1 Симфонија бр. 8 Томислав Трпковски Фимчо Муратовски Хор и Симфониски оркестар при ФМУ и МБУЦ Џоакино Росини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат