Наслов:

УБАВА И ЧУДНА ПРЕТСТАВА

ЗА ИЗВЕДБАТА НА ВЕРДИЕВАТА ТРАВИЈАТА НА СЦЕНАТА НА МНТ

Издадено на: 23.05.1986
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7102 | Страна: 8

Програма:
Опера „Травијата“ од Џузепе Верди
Учесници:
Гражина Чопинска, Александру Агаке, Јово Рељин; диригент: Фимчо Муратовски

Клучни зборови:
„Травијата“ 1986 Александру Агаке Владо Чучков Гражина Чопинска Јово Рељин Мајски оперски вечери Фимчо Муратовски Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат