Наслов:

СКРОМНИ ПЕАЧКИ РЕЗУЛТАТИ

ЗА ПОСЛЕДНАТА ПРЕТСТАВА НА ТРУБАДУР ОД Џ. ВЕРДИ

Издадено на: 20.05.1986
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7099 | Страна: 13

Програма:
Опера „Трубадур“ од Џузепе Верди
Учесници:
Гаетано Бардини, Сандра Шандру, Жоржета Орловска, Александру Агаче; диригент: Антон Колар, Србија

Клучни зборови:
1986 Александру Агаче Антон Колар Владо Чучков Гаетано Бардини Жоржета Орловска Мајски оперски вечери Сандра Шандру Трубадур Џузепе Верди

Оригинален извадок: