Наслов:

РАМНОДУШНОСТА ЗА ТРУБАДУР


Издадено на: 19.05.1986
Автор: Ц. Зојчевска
Периодика: Вечер
Број: 7098 | Страна: 7

Програма:
Опера „Трубадур“ од Џузепе Верди
Учесници:
Сандра Шандру, Жоржета Орловска, Гаетано Бардини, Александру Агаче; диригент: Антон Колар, Србија

Клучни зборови:
1986 Александру Агаче Антон Колар Гаетано Бардини Жоржета Орловска Зојчевска Мајски оперски вечери Сандра Шандру Трубадур Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат