Наслов:

ПРЕТСТАВА БЕЗ ВОЗБУДИ

ЗА ВЕРДИЕВИОТ НАБУКО НА ГОДИНАШНИВЕ МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

Издадено на: 15.05.1986
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7095 | Страна: 14

Програма:
Опера „Набуко“ од Џузепе Верди
Учесници:
Лицинио Монтефуско, Венета Јанева-Ивелиќ, Олга Милошевиќ, Миливој Петровиќ, Живан Сарамандиќ

Клучни зборови:
1986 Венета Јанева-Ивелиќ Владо Чучков Живан Сарамандиќ Лицинио Монтефуско Мајски оперски вечери Миливој Петровиќ Набуко Олга Милошевиќ Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат