Наслов:

КОМПАКТЕН АНСАМБЛ


Издадено на: 14.05.1986
Автор: Снежана Пановска
Периодика: Нова Македонија
Број: 14118 | Страна: 10

Програма:
Опера „Набуко“ од Џузепе Верди
Учесници:
Живан Сарамандиќ, Олга Милошевиќ, Миливое Петровиќ, Венета Јанева-Ивелиќ, Лицино Монтефуско; диригент: Александар Лековски
Забелешка:
за операта Набуко, МНТ

Клучни зборови:
1986 Александар Лековски Венета Јанева-Ивелиќ Живан Сарамандиќ Лицино Монтефуско Мајски оперски вечери Миливое Петровиќ Набуко Олга Милошевиќ Снежана Пановска Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат