Наслов:

ОД ПЕКОЛОТ ДО – СВЕТЛОСТА!


Издадено на: 13.05.1986
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7093 | Страна: 10

Програма:
Опера „Лучија ди Ламермур“ од Гаетано Доницети
Учесници:
Грацина Цопинска, Паулос Раптис, Борис Трајанов, Јово Рељин, Бранислав Јатиќ, Лидија Нацовска, Лазе Белевски; диригент: Миодраг Јоноски
Забелешка:
за операта Лучија ди Ламермур, Мајски оперски вечери

Клучни зборови:
1986 Борис Трајанов Бранислав Јатиќ Владо Чучков Гаетано Доницети Грацина Цопинска Јово Рељин Лазе Белевски Лидија Нацовска Лучија ди Ламермур Мајски оперски вечери Миодраг Јоноски Паулос Раптис

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат