Наслов:

МОЖНОСТИ И ЕФЕКТИ


Издадено на: 13.05.1986
Автор: Горјан Коруновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 14117 | Страна: 10

Програма:
Опера „Лучија ди Ламермур“ од Гаетано Доницети
Учесници:
Гражина Чопинска, Паулос Раптис, Борис Трајанов, Бранислав Јатиќ, Лидија Нацоска, Лазар Белевски, Јово Релин; диригент: Миодраг Јоноски
Забелешка:
премиера на Лучија ди Ламермур од Доницети во МНТ

Клучни зборови:
1986 Борис Трајанов Бранислав Јатиќ Гаетано Доницети Горјан Коруновски Гражина Чопинска Јово Релин Лазар Белевски Лидија Нацоска Лучија ди Ламермур Мајски оперски вечери Миодраг Јоноски Паулос Раптис

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат