Наслов:

РОМАНТИЧЕН МОЦАРТ

КОН НАСТАПОТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР НА РТС

Издадено на: 06.05.1986
Автор: Г. Коруновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 14100 | Страна: 13

Програма:
Предигра кон операта „Капелмајстор“ од Доменико Чимароза, Концерт во A-dur од Волфганг Амадеус Моцарт и Симфонија бр. 5 во B-dur од Франц Шуберт.
Учесници:
Камерен оркестар на РТС; диригент: Жан Пјер Берлинген, Франција; солист: Ами Фламер - виолина, Франција

Клучни зборови:
1986 Ами Фламер Волфганг Амадеус Моцарт Горјан Коруновски Доменико Чимароза Жан Пјер Берлинген Камерен оркестар на РТС Концерт во A-dur Предигра кон операта Капелмајстор Симфонија бр. 5 во B-dur Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат