Наслов:

ПАТ НИЗ МУЗИКАТА

КОН НАСТАПОТ НА ПИЈАНИСТКАТА МАРИЈА СТРЕЗОВА ВО КОНЦЕРТНИОТ САЛОН НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА МУЗИЧКА УМЕТНОСТ ВО СКОПЈЕ

Објавено на: 12.04.1986
Автор: Горјан Коруновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 14088 | Страна: 8

Програма:
Соната во G-dur од Јозеф Хајдн, Токата од Роберт Шуман и 8 етиди оп. 25 од Фредерик Шопен.
Учесници:
Марија Стрезова - пијано

Клучни зборови:
Соната во G-dur Марија Стрезова 1986 Горјан Коруновски 8 етиди оп. 25 Роберт Шуман Токата Фредерик Шопен Јозеф Хајдн

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат